Hoppa till sidans innehåll

Fogis förstagångslicensiering 15 år (fotboll & futsal)


Enligt Svenska Fotbollsförbundets tävlingsbestämmelser måste alla spelare ha licens från och med det år man fyller 15 år för att få spela tävlingsmatcher. Föreningens ledare ska, innan förstagångslicensiering inhämta spelarens och, om spelaren är under 18 år, dennes vårdnadshavarens intyg att föreningen har rätt att registrera spelaren och att spelaren samtidigt medger att dennes personuppgifter får föras in i spelarregistret. Intyget förvaras hos föreningen och ska på anmodan kunna uppvisas för SvFF.

Spelaren får bara spela matcher i den förening som spelaren har licens för. Om spelaren vill byta till en annan förening måste spelaren och båda föreningarna skriva på en övergångshandling som skickas till Svenska Fotbollsförbundet.

Alla spelare som har licens är automatiskt försäkrade i Folksam. Försäkringen gäller vid skador som inträffar under träning, match och under resor till och från fotbollsplanen. Information om försäkringsvillkoren finns hos föreningen.

Obs! Spelare som varit ungdomsregistrerade i föreningen (12-14 år) blir inte automatiskt licensierade i föreningen. Dock krävs nytt licensintyg från 15 år för att licensieringen ska vara giltig. Om spelaren lämnar föreningen innan förstagångslicensieringen ska han/hon strykas ur registret av föreningen varpå en eventuellt ny förening kan förstagångslicensiera spelaren. Historiken kommer att finnas kvar för att kunna fastställa vilka föreningar som varit delaktiga i spelarens fotbollsmässiga utbildning.

Intyg om licensiering

Uppdaterad: 10 SEP 2018 15:46
Skribent: Stefan Samuelsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
IFK Fjärås - Fotboll
Klövervägen 2 A
43971 Fjärås

Kontakt:
Tel: 0300-540877
E-post: This is a mailto link